Tuesday, April 23, 2013

ခုခံအားစနစ္ကို ျမင့္တင္ေပးႏိုင္ေသာ အစားအစာ(၅)မ်ိဳး

၁။ ဒိန္ခ်ဥ္
ဒိန္ခ်ဥ္တြင္ အူလမ္းေၾကာင္းအ တြင္းရွိ ေကာင္း မြန္ေသာ ပိုးမႊားမ်ား ကို အေထာက္အပံ့ေ ပးႏိုင္
 ေသာ အစြမ္းရွိၿပီး သင့္ခႏၶာကိုယ္က အာ ဟာရမ်ား ကို ပိုမိုစုပ္ယူႏုိင္ရန္ ကူညီ ေပးႏုိင္ပါတယ္။ သင့္ကိုလည္း ဖ်ားနာျခင္း မွ ကင္းေ၀းေစႏိုင္ ပါတယ္။ ေလ့လာမႈ တစ္ခုတြင္ ဒိန္ခ်ဥ္ေသာက္ျခင္း က အေအးမိဖ်ားနာျခင္း၊ ေရာဂါပိုးကူး စက္ခံရျခင္း တို႔ အား ၁၉%ပိုမိုသက္ သာေစႏိုင္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။

၂။ ႏို႔ေဖ်ာ္ရည္
ယင္း(ဲKefir)ႏို႔ကို အခ်ဥ္ေဖာက္ ထားေသာ ႏို႔ေဖ်ာ္ရည္ မ်ားတြင္လည္း အူလမ္းေၾကာင္းအတြင္းရွိ ပိုးမႊားမ်ား ကိုအေထာက္အပံ့ေပးႏိုင္ၿပီး ခုခံအား စနစ္ကို အေထာက္အပံ့ေပးႏိုင္ပါ တယ္။

၃။ အခြံမာသီးမ်ား
အခြံမာသီးမ်ားဟာ Omega 3 fatty အက္စစ္မ်ားစြာပါ၀င္ၿပီး ယင္းက ဖ်ားနာျခင္းကို သက္သာေစ ကာ၊ ေလ့လာမႈတစ္ခုအရ Omega 3 fatty အက္စစ္က ေလႁပြန္တြင္း ပိုး၀င္ျခင္းကို သက္သာေစေၾကာင္း သိရပါတယ္။

၄။ အသီးအရြက္ႏွင့္ သစ္သီးမ်ား
၎တို႔က သင့္ရဲ႕ခုခံအားစနစ္ ကို ျမႇင့္တင္ေပးႏိုင္ၿပီး အထူးသျဖင့္ ဗီတာမင္စီ ႂကြယ္၀ေစတဲ့ အသီး မ်ားျဖစ္တဲ့ စေတာ္ဘယ္ရီ၊ ပန္ေဂၚဖီ စိမ္း၊ မုန္လာဥနီစတဲ့ အသီးေတြက ပိုၿပီးျမႇင့္္တင္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၅။ အသား
အသားမ်ားတြင္ပ႐ိုတင္းဓာတ္မ်ားစြာပါ၀င္ၿပီး ယင္းက ခုခံအား စနစ္အား ပိုမိုႀကံ႕ခိုင္ေစပါတယ္။ ထို႔ျပင္ အသားထဲတြင္ ပါ၀င္ေသာ ဇင့္ဓာတ္ကလည္း၊ ေသြးျဖဴဥမ်ားကို ကူညီၿပီး ေရာဂါပိုးမ်ား တိုက္ထုတ္ ေပးႏိုင္ေၾကာင္းသိရတယ္။

အပိန္ေလး
ref: WebMD
Health Updates Journal
Vol.2, No.16

No comments:

Post a Comment