ဝမ္းဗိုက္ခ်ပ္ရပ္လိုသူတိုင္း ေဆာင္သင့္၊ ေရွာင္သင့္ေသာ အစားအေသာက္မ်ား
ေလပြၿပီး ဗိုက္ပူတာမ်ဳိး မျဖစ္ေစဘဲ ဝမ္းဗိုက္ ခ်ပ္ရပ္လိုသူတိုင္း
ေရွာင္သင့္၊ ေဆာင္သင့္တဲ့ အစားအေသာက္ေတြကို ကၽြမ္းက်င္သူေတြက
ေအာက္ပါအတိုင္း အႀကံျပဳ ေရးသားထားပါတယ္။
အေကာင္းဆံုး အစားအေသာက္ - ဒိန္ခ်ဥ္
ဒိန္ခ်ဥ္ဟာ ကၽြန္မတို႔ အားလံုးအတြက္ ေကာင္းတယ္ဆိုတာ သိၾကပါတယ္။ ဒါေပမဲ့
ဝမ္းဗိုက္ခ်ပ္ရပ္ေစ တယ္လို႔ေတာ့ မသိၾကပါဘူး။ ဒိန္ခ်ဥ္ အမ်ားစုမွာပါတဲ့
အက်ဳိးျပဳ ဘက္တီးရီးယားေတြက အစာေျခစနစ္ကို က်န္းမာေစပါတယ္။ ဒိန္ခ်ဥ္ဟာ
ေလပြတာနဲ႔ ဝမ္းခ်ဳပ္တာေတြ မျဖစ္ေစဘဲ ဝမ္းဗိုက္ခ်ပ္ရပ္ေနေစတဲ့ အာနိသင္
ရွိပါတယ္။
အဆိုးဆံုး အစားအေသာက္ – ေဆာ္ဒါ အခ်ဳိရည္
ဗိုက္ပူမွာ စိုးရြံ႕သူေတြ အေနနဲ႔ ကာဗြန္ပါတဲ့ အခ်ဳိရည္ေတြကို
ေရွာင္သင့္ပါတယ္။ ဂက္စ္ပါတဲ့ အခ်ဳိရည္ေတြဟာ ဗိုက္ကို ေလေတြနဲ႔
ျပည့္ေနေစၿပီး ဗိုက္ပူကာ ေလပြေနေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗိုက္ခ်ပ္ရပ္လိုရင္
ေဆာ္ဒါ အခ်ဳိရည္အစား ေရ ဒါမွမဟုတ္ ကယ္လိုရီနည္းတဲ့ အရည္
(ဥပမာ-လက္ဖက္စိမ္းလက္ဖက္ရည္) ကို ေသာက္သင့္ပါတယ္။ ဒီအရည္ထဲမွာ
အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ မ်ားစြာ ပါဝင္ၿပီး ဝမ္းဗိုက္ထဲ အဆီစုတာနဲ႔ ဆက္စပ္ေနတဲ့
ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္ႏႈန္းကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
အေကာင္းဆံုး အစားအေသာက္ – ပန္းေဂၚဖီ
ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ကၫြတ္၊င႐ုတ္သီး၊ ပဲဝါ စတဲ့
အစားအစာေတြမွာ ဗီတာမင္ေအ၊ စီနဲ႔ ေကအျပင္ ေဖာလိတ္၊ ဘီတာကယ္႐ိုတင္း၊
မဂၢနီဆီယမ္၊ ကယ္လ္စီယမ္နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ေတြလည္း ပါဝင္ေနပါတယ္။
အဆိုးဆံုး အစားအေသာက္ – အခြံခၽြတ္ထားေသာ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္
ဂ်ဳံျဖဴနဲ႔ လုပ္ထားတဲ့ မုန္႔ေတြနဲ႔ ထမင္းျဖဴေတြကို မစားပါနဲ႔။ ဒီအစာေတြက
အစာေၾကလြယ္ၿပီး ေသြး တြင္းသၾကားဓာတ္နဲ႔ အင္ဆူလင္အဆင့္ကို ျမင့္တက္ေစလို႔ပါ။
အင္ဆူလင္အဆင့္ျမင့္တက္တာက ဝမ္းဗိုက္တစ္ဝိုက္ အဆီစုပံုမႈကို
တိုးေစႏိုင္ပါတယ္။
အေကာင္းဆံုး အစားအေသာက္ – အခြံခၽြတ္မထားေသာ ေကာက္ႏွံစာ
အခြံခၽြတ္မထားတဲ့ ေကာက္ႏွံနဲ႔ လုပ္ထားတဲ့ ဆန္လံုးညိဳ၊ ေပါင္မုန္႔ညိဳနဲ႔
ပဲနီေလးလို အစာေတြကို စားပါ။ အေမရိကန္ အာဟာရ ေဆးပညာဂ်ာနယ္ရဲ႕ လတ္တေလာ
ေလ့လာမႈတစ္ရပ္အရ အခြံခၽြတ္မထား တဲ့ ေကာက္ႏွံစာဟာ ကယ္လိုရီ ထိန္းခ်ဳပ္ေပးၿပီး
ခါးတစ္ဝိုက္ကို အဆီပိုေတြ ကင္းေဝးေစတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
အဆိုးဆံုး အစားအေသာက္ – ဆားကဲေသာ အစားအစာ
ပဲပိစပ္ေဆာ့ အမ်ားအျပားပါတဲ့ ဆူရွီစားၿပီးခ်ိန္မွာ ေလပြသလို
ခံစားေနရပါသလား။ ဆိုဒီယမ္မ်ားစြာပါတဲ့ အစားအစာေတြကို စားတာက ေရစုေဆာင္းမႈ
မ်ားတာကို ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗိုက္က ေဖာင္း လာၿပီး
ေလပြလာတတ္ပါတယ္။ ဗိုက္သား ခ်ပ္ရပ္ေစဖို႔ တစ္ေန႔မွာ ဆိုဒီယမ္ ၂၀၀၀
မီလီဂရမ္ေအာက္ပဲ စားပါ။
အေကာင္းဆံုး အစားအေသာက္ – မျပည့္ဝဆီ
သံလြင္ဆီလိုမ်ဳိး မျပည့္ဝဆီပါတဲ့ အစားအစာေတြဟာ ဗိုက္သားခ်ပ္ရပ္ေစတယ္လို႔ ေလ့လာမႈအသစ္ တစ္ရပ္အရ သိရပါတယ္။
အေကာင္းဆံုး အစားအေသာက္ – ရွလကာရည္
ရွလကာရည္မွာပါတဲ့ ခ်ဥ္တဲ့အရသာနဲ႔ စူးရွတဲ့ အနံ႔ကိုေပးတဲ့ ဓာတ္ေတြဟာ
ဗိုက္အဆီ ကို ေခ်ဖ်က္ေပး တယ္လို႔ ဂ်ပန္ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္က ဆိုပါတယ္။ အဝလြန္တဲ့
လူေတြဟာ တစ္ေန႔မွာ ရွလကာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း- ႏွစ္ဇြန္း စားရာ ၁၂
ပတ္အၾကာမွာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္၊ ဗိုက္အဆီနဲ႔ ခါးအတိုင္းအတာ သိသိသာသာ
ေလ်ာ့က်မႈရွိတာကို ေလ့လာမႈအရ သိရပါတယ္။ ရွလကာရည္မွာပါတဲ့ Acetic Acid ဟာ
အဆီေခ်ဖ်က္တဲ့ ပ႐ိုတင္းေတြ ထြက္လာေအာင္ မ်ဳိး႐ိုးဗီဇကို
ေျပာင္းလဲေပးတာေၾကာင့္ လို႔ ေလ့လာ သူေတြက ဆိုပါတယ္။
http://on.fb.me/UWRK0Q လမင္းေမာင္
No comments:
Post a Comment